تاثیر ویروس کرونا بر مغز مبتلایان به کرونا

تاثیر ویروس کرونا بر مغز مبتلایان به کرونا: در شهر دیترویت در اواخر ماه مارس که شدت شیوع در آمریکا روز بروز بالاتر میرفت، آمبولانسی یک بیمار ۵۸ ساله مشکوک به کووید-۱۹ را به بیمارستان مملو از جمعیت «هنری فورد» رساند. پزشکان بیمار را به مبتلا به کرونا تشخیص دادند اما آنچه تعجب آنها را در پی داشت این بود که وی گاهی دچار سردرگمی می‌شد و به جز نامش چیز دیگری را به یاد نمی‌آورد. آزمایشات اولیه از وجود التهاب مغزی حکایت داشت. در بخش‌هایی از مغز هم که مسئول رله سیگنال‌های حسی، تنظیم هوشیاری و دسترسی به خاطرات هستند، ضایعات سفیدی به چشم می‌خورد که مملو از عصب‌های مرده و در حال مرگ بودند. پزشکان بیماری وی را «انسفالوپاتی هموراژیک نکروزان حاد» یا ANE تشخیص دادند. این عارضه نادر معمولا همراه عفونت‌های ویروسی بروز پیدا می‌کند اما عامل آن نه خود ویروس بلکه انتشار بیش از حد پروتئین‌های محلولی به نام «سیتوکین» است.

تاثیر ویروس کرونا بر مغز

تاثیر ویروس کرونا بر مغز

این پروتئین در واقع سیگنال هشدار بدن در مورد حمله ویروس است اما گاهی اوقات بیش از حد آزاد شده و باعث التهاب می‌شود. دانشمندان هنوز مطمئن نیستند که آیا همین اتفاق در مورد ویروس کرونا هم رخ می‌دهد یا اینکه ویروس مستقیما سیستم عصبی را مورد هدف قرار می‌دهد.
هرچند از سرفه و تب به عنوان نشانه‌های ابتلا به کرونا نام برده می‌شود اما برخی موارد عجیبتر از این بوده و شامل سر درد، گیجی، سوزش، بی حسی، تشنج و حتی از دست دادن حس چشایی و بویایی نیز می‌شود که شک متخصصان به آسیب کرونا به مغز را در پی داشته است. نخستین گزارش‌ها در مورد اثرگذاری کووید-۱۹ بر سیستم اعصاب مرکزی در بهمن ماه سال گذشته از ووهان مخابره شد. عصب شناسان با تحلیل سوابق پزشکی ۲۱۴ بیمار به وجود علائم مرتبط به سیستم عصبی در ۳۶.۴ درصد آنها پی برده بودند. متداول ترین نشانه‌های رویت شده شامل درد عضلانی، سردرد، سرگیجه و سردرگمی است بوده که در بیماری‌های ویروسی به ویژه میان سالمندان چندان نادر نیست اما برخی دیگر سندرم‌های عصبی پیچیده تری نظیر سکته مغزی، تشنج طولانی و آنوسمی را تجربه کرده‌اند.

منبع خبر: دیجیاتو (Wired)

سایت آیسل

Author: user1

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *