آزمایش تأثیر قرص فاویپیراویر در درمان کرونا

آزمایش تأثیر قرص فاویپیراویر در درمان کرونا: مدیران یکی از شعبه‌های فوجی‌فیلم با تیمی از صد کارمند دست به کار بی‌سابقه‌ای در تاریخ ۸۶ ساله‌ی این شرکت زد. کاتسونوبو کاتو، وزیر بهداشت ژاپن، شرکت تولیدکننده‌ دوربین‌های تصویربرداری فوجی‌فیلم را برای مبارزه با کووید ۱۹، بیماری ناشی از ویروس کرونا، انتخاب کرد. در آن زمان، تقریبا ۱۳۰ نفر در ژاپن مبتلا به ویروس جدید چینی تشخیص داده شده بودند. با وجود گسترش سریع کووید ۱۹ و نبود واکسن یا درمان مناسب، کاتو امیدوار بود بتواند دارویی پیدا کند که بتوان از آن برای درمان مجموعه‌ای از بیماران استفاده کرد. یکی از گزینه‌های منتخب، دارویی ضدآنفولانزا به‌نام آویگان بود که ده‌ها سال قبل، شرکت Toyama Chemical یکی از شرکت‌های زیرمجموعه‌ی فوجی‌فیلم، دست به تولید آن زده بود.

در هفته‌های گذشته، تیم فوجی‌فیلم در واکنش به کووید ۱۹، موفق‌تر از وعده‌های دولت‌مردان عمل کرده است. پژوهشگران فوجی‌فیلم با کار در دفترها و کارخانه‌های مختلف، طرح‌های منسجمی برای تولید دارو ارائه دادند و اطلاعات خود را با دیگر پژوهشگران ژاپنی به‌اشتراک و دارو را در اختیار بیمارستان‌ها گذاشتند. دولت ژاپن مصرف این دارو را برای درمان بیماران کووید ۱۹ تأیید کرده است. به‌نقل از شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن، ۲۸ مارس (هفته‌ی گذشته)، دولت ژاپن فرایند رسمی‌سازی آویگان به‌عنوان داروی استاندارد کووید ۱۹ را آغاز کرده است.

قرص فاویپیراویر در درمان کرونا

از گام‌های مهم در فرایند رسمیت‌بخشی به دارو، آزمایش‌های پزشکی است که نتیجه‌ی یکی از آن‌ها در پایان ژوئن منتشر می‌شود. هنوز اطلاعات دقیقی درباره‌ی تأثیر آویگان به‌عنوان درمان کووید ۱۹ ارائه نشده است و صرفا دلایلی برای خوش‌بینی به آن وجود دارد. برای مثال، ژانگ زینمین، یکی از مقام‌های وزارت علم و فناوری چین، ۱۷ مارس گفت فاویپیراویر، نسخه‌ی عمومی آویگان، در درمان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان‌ های ووهان و شن‌ژن مؤثر بوده است.

به‌ گفته‌ ژانگ، فاویپیراویر درمانی امن و مؤثر برای بیماران کووید ۱۹ است. با اینکه داده‌ها و روش‌شناسی ادعای ژانگ هنوز به‌شکل عمومی درنیامده‌اند، او به برخی نتایج پزشکان استناد کرده است. بنا‌به ادعای ژانگ، در بیمارستان شن‌ژن بیماران مبتلا به کووید ۱۹ فاویپیراویر مصرف کردند و آزمایش کووید ۱۹ آن‌ها پس از میانگین چهار روز منفی شد؛ در‌حالی‌که برای اعضای گروه کنترل این مدت یازده روز بود. در بررسی دیگری که در ووهان انجام شد، بیمارانی که دارو دریافت کرده بودند دو روز زودتر از بیماران دیگر بهبود پیدا کردند.

نتایج مذکور هنوز مقدماتی و تأییدنشده هستند؛ اما ظاهرا با عملکرد فاویپیراویر مطابقت دارند. برخلاف اغلب درمان‌های بیماری آنفولانزا که ازطریق مسدودکردن آنزیم نورامینیداز از گسترش ویروس جلوگیری می‌کنند، فاویپیراویر از تکثیر ژن‌های ویروسی در سلول‌های آلوده جلوگیری می‌کند؛ بنابراین، توانایی گسترش ویروس از سلولی به سلول دیگر را کاهش می‌دهد.

Author: user1

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *