ساخت گل آفتابگردان مصنوعی توسط محققان

ساخت گل آفتابگردان مصنوعی توسط محققان: این اولین مواد مصنوعی قادر به نورگرایی است. «زیمین هه»، دانشمند مواد دانشگاه کالیفرنیا، و همکارانش دریافتند که این استوانه‌های ساقه‌مانند، که «سان‌بات» نام دارند، قادرند تا با حرکت دادن خود حدود 90 درصد نور تابیده شده در زاویه‌ی 75 درجه را در تست‌های آزمایشگاهی جذب کنند. به گفته‌ی محققان، این تکنولوژی می‌تواند روزی برای بهینه‌سازی صفحات خورشیدی، نمک‌زدایی آب و یا حرکت روبات‌ها استفاده شود.

سایر دانشمندان مواد مصنوعی‌ای ساخته‌اند که می‌تواند به‌ طرف نور خم شود، اما این مواد بی‌دلیل از حرکت بازمی‌ایستند. سان‌بات‌ها توانایی خودتنظیمی دارند و می‌توانند برای جذب اشعه‌های خورشید به موقعیتی مناسب حرکت کنند و پس از آن با تغییر نور، تغییرات کوچکی متناسب با آن انجام دهند. این توانایی ناشی از پیکربندی سان بات است: یک پلیمر ساقه‌مانند به قطر یک میلیمتر با مواد نانویی که به نور پاسخ می‌دهند، ترکیب شده است.

مواد نانو نور را جذب کرده و آن را به گرما تبدیل می‌کند، و پلیمر در پاسخ به افزایش دما کوچکتر می‌شود. هنگامی که هه و همکارانش اشعه‌ی نوری را روی یکی از این ساقه‌های مصنوعی متمرکز کردند، سطح روشن شده گرمتر شده و منقبض شد. این کار موجب شد تا نوک آن به سمت نور خم شود. دمای سطح قبلی که در سایه قرار گرفته بود، کاهش یافت و حرکت سان‌بات در بهترین موقعیت برای جذب نور متوقف شد. این فرایند با تغییر زاویه‌ی اشعه‌ی نور تکرار شد.

در سطح کره زمین، تابش نور خورشید به وسیله اتمسفر عبور می‌کند و فرکانس‌های متفاوت تری از آن بر زمین می‌تابد که به آن نور مرئی گفته می‌شود؛ که البته طیف‌های متفاوتی از تابش نور نامرئی برزمین نیز وجود دارد که ممکن است در طیف مرئی قرار گیرند و دیده شوند. نور خورشید از طیف کاملی از ذرات با دماهای متفاوت تابشی تشکیل یافته‌است که می‌تواند به رنگ‌های مختلف باشد.

Author: user1

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *