نخستین کودک سال مجله تایم (گیتانجالی رائو)

نخستین کودک سال مجله تایم (گیتانجالی رائو): گیتانجالی رائو مخترع، نویسنده، دانشمند و مروج STEM آمریکایی-هندی است. وی در سال ۲۰۱۷ برنده مسابقه Discovery Education 3M Young Scientist شد. او به دلیل ابتکاراتش به عنوان فوربر ۳۰ زیر ۳۰ سال شناخته شد. وی به دلیل نوآوری‌ها و «کارگاه‌های نوآوری» خود که در سراسر جهان برگزار می‌کند، در سال ۲۰۲۰ مبتکر جوان برتر تایم لقب گرفت. تایم جلد ۴ دسامبر ۲۰۲۰ خود، رائو را به عنوان «کودک سال» معرفی کرد.

گیتانجالی رائو

گیتانجالی رائو

گیتانجالی رائو می‌گوید که نسل او با مشکلات فراوانی روبه‌رو شده که پیشتر وجود خارجی نداشته‌اند. این نوجوان نابغه می‌گوید: «اما در عین حال، ما با مشکلاتی قدیمی روبه‌رو هستیم که همچنان به قوت خود باقی مانده‌اند. برای مثال ما اکنون با یک پاندمی جهانی روبه‌رو هستیم و در عین حال باید با مشکلات حقوق بشر نیز سر و کله بزنیم. این‌ها مشکلاتی نیستند که ما به وجود آورده باشیم، اما حالا ما هستیم که باید از طریق تکنولوژی برطرف‌شان کنیم: چیزهایی مانند تغییرات اقلیمی یا سایبر بولی.» هنگام صحبت راجع به فعالیت‌هایش در حوزه علم و ابتکاراتی که داشته، گیتانجالی می‌گوید: «بخش اعظمی از منابع الهام من، کشور هند بوده است. نگاه کردن به مشکل آب در هند به من کمک کرد درک کنم که وجود سرب در آب چقدر به مشکلی گسترده تبدیل شده، خصوصا در هند.»

گیتانجالی رائو مجله تایم

 گیتانجالی رائو مجله تایم

او ادامه می‌دهد: «واقعا تراژیک است که مردم به آب تمیز برای نوشیدن دسترسی ندارند. هرکسی باید حق دسترسی به آب تمیز را داشته باشد». نوجوان ۱۵ ساله می‌گوید که تاکنون از چندین انستیتوی مختلف در هند پیشنهاد همکاری دریافت کرده و دوست دارد که این انستیتوها، به سراغ دیگر محققین هم‌سن و سال او نیز بروند:

«وقتی من کوچک‌تر بودم، از من خواسته شد که همراه با پسر عمویم از یک چاه آب بیاورم. مادربزرگم آب را می‌جوشاند و بعد ما می‌نوشیدیمش. ما باید مسیری طولانی را طی می‌کردیم تا آب بیاوریم. به یاد دارم که اندکی از آن آب نوشیدم و برای یک هفته کامل بیمار بودم.»

او توضیح می‌دهد که این یکی از سخت‌ترین تجارب زندگی‌اش بوده، آن هم در حالی که تنها ۴ یا ۵ سال سن داشته است. این اتفاق برای همیشه در ذهن او ماند و برای همیشه به او یادآوری کرد که چرا دسترسی تمام مردم جهان به آب تمیز مهم است. به همین خاطر بود که او به ساخت دیوایسی به نام Tethys پرداخت. این دیوایس با استفاده از لوله‌های کربنی در ابعاد نانو، به تشخیص میزان آلودگی سربی در آب پرداخته و ارقام به دست آمده را در سه دسته‌بندی «قابل آشامیدن»، «اندکی آلوده» و «مرگبار» به یک اپلیکیشن برای موبایل‌های هوشمند ارسال می‌کند.

سایت آیسل

Author: user1

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *