کشف سیاره فراخورشیدی با قابلیت تبدیل آهن به بخار

کشف سیاره فراخورشیدی با قابلیت تبدیل آهن به بخار: تلسکوپ CHEOPS یکی از ماموریت‌های «سازمان فضایی اروپا» (ESA) محسوب می‌شود که قرار است درباره سیاره‌های فراخورشیدی داده‌هایی را جمع آوری کند. اولین نتایج به دست آمده از داده‌های تلسکوپ، خبر از وجود یکی از گرم‌ترین و پرحرارت‌ترین سیاره‌های فراخورشیدی می‌‌دهد. سیاره فراخورشیدی WASP-189 b، در فاصله 322 سال نوری زمین و در صورت فلکی ترازو واقع شده است. این سیاره در فاصله نزدیکی نسبت به ستاره میزبان خود می‌چرخد.

براساس اعلام ناسا، بیش از 4000 سیاره فراخورشیدی تاکنون کشف و تأیید شده‌اند و هزاران سیاره فراخورشیدی دیگر نیز در لیست بررسی‌‌ها قرار دارند. سیاره Wasp-189 b در ژانویه 2020 توسط CHEOPS رویت شد. دانشمندان با روش‌های مختلفی می‌توانند در مورد اندازه، شکل و مشخصات مداری Wasp-189 b برآوردهایی داشته باشند. به نظر می‌رسد که اندازه این سیاره 1.6 برابر مشتری است و در حدود 2.7 روز طول می‌کشد تا بتواند یک دور به دور ستاره خود بچرخد که در واقع ستاره‌ای بسیار جوان و البته بسیار داغ است که به رنگ آبی می‌درخشد و تنها 730 میلیون سال سن دارد.

سیاره فراخورشیدی

سیاره فراخورشیدی

این ستاره 2200 درجه سانتیگراد (3960 درجه فارنهایت) گرمتر از خورشید است و سیاره فراخورشیدی  Wasp-189 b دارای دمای 3200 درجه سانتیگراد (5790 درجه فارنهایت) است. نقطه جوش آهن 2862 درجه سانتی گراد (5.184 درجه فارنهایت) است. در نتیجه، فلزاتی مانند آهن به راحتی در این سیاره ذوب شده و به گاز تبدیل می‌شوند.

سیاره فراخورشیدی Wasp-189 b، علاوه بر دمای بالا از نظر چرخیدن به دور ستاره خودش نیز با بقیه سیاره‌های فراخورشیدی تفاوت‌هایی دارد. داده‌های CHEOPS نشان می‌دهد که سیاره فراخورشیدی آنقدر به دور ستاره خودش سریع می‌چرخد که دیگر شکل کروی ندارد، بلکه فرم بیضوی دارد و در قسمت‌ استوایی به بیرون کشیده شده است. بی‌شک بررسی‌های دانشمندان در مورد سیاره‌های فراخورشیدی به همین جا ختم نمی‌شود و این بررسی‌ها کماکان ادامه دارد.

منبع خبر: دیجیاتو

سایت آیسل

Author: user1

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *